Home / Bespaartips / Zo kan je goedkoop elektronica en merkkledij bestellen uit China

Zo kan je goedkoop elektronica en merkkledij bestellen uit China

AlexpressDe opkomst van het internet heeft heel wat zaken veranderd de afgelopen decennia. Mede dankzij de globalisering kunnen we nu haast producten van eender waar ter wereld, zomaar bestellen vanuit onze zetel. Waar maar weinig mensen bij stil staan, is dat heel wat elektronicaproducten en kledingstukken in China en andere Aziatische landen worden geproduceerd. Alvorens ze bij ons in de winkel liggen, moeten ze een ganse resem stappen doorlopen: via de vervoersmaatschappij, tot bij de groothandel, die ze vervolgens verkoopt aan de winkelier. Allemaal partijen die een procentje van de winst nodig hebben. Maar wat als je deze stappen wil overslaan, en dus rechtstreeks je producten aankoopt in China? Tegenwoordig kan dat, dankzij www.aliexpress.com.

Wat is Aliexpress?

Aliexpress kan je vergelijken met de Ebay van Azië. Het is een online marktplaats waar Chinese (en andere Aziatische) groothandels hun producten rechtstreeks kunnen verkopen aan de consument. Zo kan je uiterst goedkoop elektronica spullen aankopen. Je bekijkt er de verschillende productcategorieën, vervolgens kies je het gewenste product en bestel je het bij een bepaalde leverancier.

Is Aliexpress betrouwbaar?

Ja, absoluut. Aliexpress maakt onderdeel uit van multinational Alibaba Group, met een aanwezigheid in meer dan 200 landen. Maar opgepast, je dient uiteraard nog steeds je gezond verstand te gebruiken. Op Aliexpress kunnen verschillende groothandelaars hun producten te koop aanbieden. Kijk daarom steeds naar hun rating. Onze tip: ga voor een score van minstens 98%. Kijk eveneens hoeveel ervaringen de verkoper in kwestie reeds verkregen heeft. Onderstaande leverancier is een prima voorbeeld van hoe het moet:

Alibeoordelingen

Ga voor 98% of meer

Een grote troef van Aliexpress is hun Buyer Protection. Dit betekent concreet dat je het aankoopbedrag volledig terugbetaald krijgt, indien je zending niet is toegekomen binnen de tijdspanne die door de vekoper werd meegedeeld. Dit geldt ook voor België. Ik heb al vele verhalen gehoord van Belgische kopers die een refund kregen, en een aantal weken later toch hun pakket mochten ontvangen. Als dat niet mooi meegenomen is 😉

Alibuyer

Wat kan je op Aliexpress kopen?

Eigenlijk kan je de vraag beter omgekeerd stellen: wat kan je niet kopen bij Aliexpress? Je vindt er echt werkelijk alles, en de kwaliteit is bovendien vaak goed tot zelfs zeer goed. Op Aliexpress koop je elektronica, kabels, auto onderdelen, maar ook merkkledij, horloges, schoenen, juwelen en zelfs speelgoed. Het aanbod is immens!

Het elektronica aanbod bij Aliexpress. Wedden dat ze het hebben?

Het elektronica aanbod bij Aliexpress. Wedden dat ze het hebben?

Hoe lang duurt de levertijd naar België?

Bij Aliexpress koop je geen goederen als je deze de volgende dag in huis wil hebben. Daarvoor moet je de volle prijs betalen in webshops zoals Coolblue en Bol.com. Houd rekening met een 2 à 3-tal weken eer de producten tot bij jou aan huis geleverd worden. De producten worden doorgaans verzonden met China Air Mail en in België worden deze pakjes tot bij jou aan huis gebracht via bPost.

Ontdek het vooral zelf!

Wij zijn alvast fan van het concept! Maar oordeel vooral ook zelf, en laat je ervaringen weten in een reactie hieronder.

Bezoek de website: http://www.aliexpress.be

Over Pieter-Jan

Ik hou van auto's, reizen, sport en alles wat met internet en online media te maken heeft. Tevens beheer ik het kortingscode gedeelte van deze website.
Scroll To Top