Home / Over / Tweedehands kopen, of niet?

Tweedehands kopen, of niet?

Voordeel op de tweedehands markt

In tijden van economische crisis vallen de klappen op elk front. Dat houdt in dat de regering bezuinigt, bedrijven hebben minder werkgelegenheid en er gaat dus minder geld in de economie om en dat heeft een negatief effect op de consument, die elke euro wel drie keer omdraait voordat deze uitgegeven wordt. Voor luxe goederen (vastgoed, vakanties, auto’s etc.) geldt een strak hand-op-de-knip beleid, er is dan ook een duidelijke terugval te vinden in het bestedingspatroon van consumenten en huishoudens op het vlak van zaken die we niet onder de primaire benodigdheden beschouwen. Maar de crisis hoeft niet persé alleen maar nadelen met zich mee te brengen.

De een zijn dood..

De een zijn dood is de ander zijn brood, zo luidt het welbekende spreekwoord. En hierop aansluitend een bekend gezegde van de legendarische Nederlandse voetballer Johan Cruijff: ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’. Wat dit concreet inhoudt voor de consument, is dat er in de tweedehands winkels (zowel de winkels als online) en in kringloopsector een ware ‘business’ floreert. Producten worden namelijk niet zo snel weggegooit maar eerder hergebruikt, omdat mensen inzien dat ze nog geld waard zijn, of al is het alleen maar om andere mensen er nog een plezier mee te doen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het nieuwe schooljaar, waar kringwinkels vooraf erg populair zijn.

Zo goed als nieuw

Een kleine greep uit de tweedehands spullen sectie is de automarkt. De cijfers liegen er niet om, nieuwe auto’s worden veel minder verkocht maar er is wel een trend waar te nemen in de handel van tweedehands auto’s. Er zijn verschillende sites waar een tweedehands auto zo te verkopen of te kopen is en dat gebeurt dan ook steeds meer. De levensduur van een auto is tegenwoordig veel langer dan vroeger en het is dan ook helemaal niet zo vreemd meer om geen nieuwe, maar een gebruikte auto te kopen. Dus voor de mensen die op de centen letten is dit een goede uitkomst.

Zelf ook tweedehands gekocht

Zelf heb ik mijn auto ook tweehands gekocht: een mooie Peugeot RCZ. Nieuw kost dit model algauw 30.000 EUR, maar zodra een auto uit de garage rijdt, verliest hij al 21% van z’n waarde. En met nog wat extra kilomters op de teller, wordt de prijs nog wat extra gedrukt.

VIEWTY2

Hierboven de foto van voor ik hem op de kop getikt had. Prachtig exemplaar, niet?

Over Selphie

Moeder van 2. Fervent fan van bloggen en reizen. Altijd op zoek naar kortingen en methodes om m'n favoriete producten goedkoper aan te kopen dankzij het internet.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top