Home / Bespaartips / Kledij en Accessoires / Stockverkopen: veel kopen voor weinig geld

Stockverkopen: veel kopen voor weinig geld

De voorbije jaren is het bij de grotere kledingmerken en ontwerpers de gewoonte geworden dat ze naar jaarlijkse gewoonte een outlet of stockverkoop organiseren. Tijdens zo’n stockverkoop kun je als klant heel wat kledingstukken en accessoires aan een verminderde prijs kopen. Vaak is het er enorm druk waardoor een stockverkoop als enorm druk ervaren kan worden. Zeker wanneer je voor de eerste keer een stockverkoop bezoekt, hou je best rekening met enkele zaken.

Wees er zeer snel bij

Het beste tijdstip om naar een stockverkoop te gaan is op de openingsdag van de stockverkoop, en dan nog liefst wanneer de deuren opengaan. Uit ervaring blijkt dat de mooiste artikelen al na een klein uurtje allemaal de deur uit zijn. Kom je dus later, dan is de kans groot dat je niks meer vindt dat je echt aanstaat. Op internet vind je heel wat nuttige informatie over alle stockverkopen in ons land.

Bereid je voor

Probeer op voorhand al uit te maken naar wat je eigenlijk op zoek bent. Een jurk? Een hemd? Een paar schoenen? Een designer handtas? Zo weet je bij aankomst meteen waar je moet kijken en kun je veel sneller handelen. Want tijdens de outlet zelf zal je weinig tot geen tijd hebben om rustig even rond te kijken; je bent er immers niet alleen op zoek naar het ideale kledingstuk.

Maak een selectie

Uiteraard moet je niet tijdens het shoppen zelf meteen een selectie maken. De beste tip is om gewoon alles wat je mooi vindt mee te nemen naar het pashok. Wanneer je alle kledingstukken verzameld hebt, kun je in het pashokje op je gemak een selectie maken van alle items die je zal kopen en alle items die in de winkel blijven.

Passen doe je in de winkel

Om heel wat tijd te besparen, kun je ervoor kiezen om alle kledingstukken in de winkel te passen tussen de rekken. Op die manier hoef je niet steeds heen en weer te lopen naar het pashokje en spaar je dus heel wat tijd uit. Maar kijk wel eerst even of dit toegestaan is. In heel wat winkels ben je immers verplicht om te passen in een pashokje.

Breng zoveel mogelijk cash geld mee

Een van de kenmerken van een stockverkoop of een outlet is dat je er heel vaak niet met de kaart kunt betalen, om kosten te besparen. Neem dus op voorhand al genoeg cash geld mee om al je aanwinsten meteen cash te betalen aan de kassa.

Over Bart Verbrugghe

Alleenstaand. Modebewust. Job: verkoper in kledingwinkel. Hobby's: voetbal, vrienden.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top