Home / Bespaartips / Huis en Tuin / Met deze tips bespaar je geld bij het plaatsen van een dakkapel

Met deze tips bespaar je geld bij het plaatsen van een dakkapel

Een dakkapel is ideaal voor meer ruimte op zolder. Daarnaast laat het ook meer licht binnen, waardoor de ruimte ook groter en warmer lijkt. Of je je zolder nou als slaapkamer gebruikt, als kantoor of voor iets anders, een dakkapel is geen overbodige luxe! Toch hangt er soms een flink prijskaartje aan het plaatsen van een dakkapel. Lees in dit artikel verder voor nuttige tips waarmee je geld bespaart op het plaatsen van een dakkapel.

Tip 1: zoek naar de juiste persoon voor de klus

Een dakkapel plaatsen is een grote klus die je hopelijk niet nog een keer hoeft uit te voeren. Vandaar dat het belangrijk is dat je op zoek gaat naar een geschikte dakwerker om de klus goed uit te voeren. Belangrijk is dat de dakwerker ervaring heeft en goed werk aflevert. Maar je wilt natuurlijk ook zo min mogelijk geld kwijt zijn. Om de dakwerker met de beste prijs/kwaliteit verhouding te vinden vraag je meerder offertes aan en vergelijk je die. Als een dakkapel goed geplaatst is ben je ook minder geld kwijt aan onderhoud en eventuele reparaties. Dit brengt ons bij de volgende tip:

Tip 2: bespaar op onderhoud en reparaties

Onderhoud- en reparatiekosten lopen mogelijk hoog op, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Als de klus direct goed uitgevoerd is, zal een reparatie of onderhoud minder snel nodig zijn. Overweeg ook om een onderhoudscontract af te sluiten, dan wordt de dakkapel regelmatig onderhouden door de dakwerker tegen een vooraf afgesproken tarief. Neem zelf ook maatregelen waardoor de dakkapel langer mooi blijft. Bijvoorbeeld door minimaal één keer per jaar je dakkapel goed schoon te maken en in te sprayen met waterafstotende spray. Controleer ook direct je dakgoot wanneer je je dakkapel aan het reinigen bent. Die heeft net als je dakkapel verschillende weersomstandigheden te verduren.

Tip 3: betaal relatief minder geld voor een grote klus

Voor grotere klussen betaal je relatief minder geld. Zo bespaar je bijvoorbeeld op voorrijkosten en arbeidskosten. Vraag bijvoorbeeld aan je buren of ze ook van plan zijn om een dakkapel te laten plaatsen, of vraag of ze een dakwerker nodig hebben voor een ander soort klus. Door klussen te combineren en aan te bieden bespaar je ook een mooi bedrag.

Over Selphie

Moeder van 2. Fervent fan van bloggen en reizen. Altijd op zoek naar kortingen en methodes om m'n favoriete producten goedkoper aan te kopen dankzij het internet.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top