Home / Bespaartips / Huis en Tuin / 4 bespaartips voor je home make-over

4 bespaartips voor je home make-over

Soms ben je je oude interieur een beetje zat en verlang je naar iets nieuws. Maar je inrichting volledig omgooien is een flinke klus en kost aardig wat geld. Overweeg dus goed of je het grootschalig wilt aanpakken of dat je liever kleinere verandering wilt doen. In beide gevallen is het fijn als je hier en daar wat geld bespaart. Lees in dit artikel onze handige bespaartips voor je home make-over.

Bespaartip 1: doe zoveel mogelijk klusjes zelf

Een gemakkelijke manier om geld te besparen is om zo veel mogelijk dingen zelf te doen of zelf te maken. Het overschilderen van een kast, stuken en schilderen zijn klussen die je zelf kan uitvoeren, mits je een beetje handig bent. Voor grotere klussen die je niet zelf kan uitvoeren, zoals een oprit aanleggen of een nieuw dak plaatsen, is het raadzaam om altijd meerdere offertes aan te vragen.

Bespaartip 2: versier een muur

Je hoeft niet je hele interieur om te gooien voor een andere uitstraling. Probeer bijvoorbeeld de aandacht naar een bepaald punt te trekken. Denk aan het versieren van een muur met ander behang, en muurdecoratie. Doordat de ogen naar je nieuwe muur worden getrokken geeft het je interieur een andere feeling, zonder al te veel te veranderen. Een unieke wanddecoratie zoals een mooi, opvallend schilderij is zeker de moeite waard.

Bespaartip 3: hergebruiken en repareren

Gooi zo min mogelijk spullen weg. Dan hoef je uiteindelijk ook minder spullen te kopen. Oude stoelen geef je makkelijk een andere look met een laagje verf. Bepaalde spullen zijn ook te repareren en anders te gebruiken, hiermee kan je veel kanten op. Een klein tafeltje kan je gedeeltelijk afzagen en gebruiken als laptophouder voor als je op de bank zit, of als een opstapkrukje. Op het internet vindt je ook leuke voorbeelden van mensen die hun badkuip opgeknapt hebben tot comfortabele bank, of die stoelen gedeeltelijk afzagen en aan de muur ophangen als kapstok. Ga ook op zoek naar tweedehandse meubelen, dan krijg je een nieuw interieur voor een lagere prijs.

Bespaartip 4: kies voor een minimalistisch interieur

Een make-over hoeft niet altijd heel grootschalig te zijn en je huis volstoppen met decoratie en plantjes is ook niet nodig. In plaats daarvan kun je kiezen voor een minimalistisch interieur. Een nette laag verf, mooie meubels en een strakke indeling geven je woning al een moderne en verzorgde uitstraling. Let bij het plannen van je home make-over dus goed op dat je niet overdrijft met het kopen van nieuwe spullen en het opnieuw indelen.

Over Selphie

Moeder van 2. Fervent fan van bloggen en reizen. Altijd op zoek naar kortingen en methodes om m'n favoriete producten goedkoper aan te kopen dankzij het internet.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top