Home / Bespaartips / Mobiele telefonie / Voordelig bellen

Voordelig bellen

Voordelig bellen vind ik persoonlijk een van de belangrijkste zaken om wat geld te besparen. Want geef toe, waarom zou je 15 cent betalen voor een SMS, als het even goed lukt voor maar 6 cent? In dit artikel is het de bedoeling om de voordeligste manieren te bespreken om te bellen.

Hierin is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen mobiel bellen (GSM) en bellen via de vaste lijn. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun vaste lijn te laten vallen, en enkel nog te bellen via gsm. Indien u dat van plan bent, is het belangrijk om de verschillende providers nauwgezet te vergelijken. Sommige bieden namelijk zeer voordelige pakketten en tariefformules aan. Zo is het niet uitzonderlijk dat bij een bepaalde tariefformule u ongelimiteerd kunt bellen naar alle leden van het gezin. De drie bekendste providers van mobiel bellen zijn ongetwijfeld BaseMobistar en Proximus. De links naar deze sites wijzen rechtstreeks naar de pagina waar u de goedkoopste formule kunt berekenen. Voor u zomaar uw vaste lijn laat vallen, dient u toch degelijk te overwegen of dat de goedkoopste formule is die bij u past. Want wat als u veel naar het buitenland belt? En is altijd bereikbaar zijn wel goed?

Ook voor de gsm zijn er tal van tariefformules om zo voordelig mogelijk te bellen. Op www.bestetarief.be kunt u de goedkoopste formule berekenen, zowel voor prepaid als voor gsm-abonnementen. Via deze site kwam ik tot de vaststelling dat Jim Mobile het goedkoopst voor mij was. Danzkij hun goedkope bundels betaal ik in plaats van 9 cent vroeger nu slechts 1 cent per sms! Allemaal voordelen? Wel, ik moet toegeven, de service is iets minder. Maar daarvoor heb ik het niet gelaten.

Indien voordelig bellen iets voor u is, dan komt het erop aan om te vergelijken. Sites zoals “bestetarief.be” zorgen ervoor dat u het bos door te bomen kunt zien. Indien u overweegt om uw vaste lijn te laten wegvallen, zoek dan eerst grondig uit of u daar wel het meeste voordeel uit zult halen. Indien u op zoek bent naar een goedkope gsm tariefformule inclusief een gratis GSM of smartphone, dan moet u zeker eens een kijkje nemen bij HotGSM.Be!

Over Selphie

Moeder van 2. Fervent fan van bloggen en reizen. Altijd op zoek naar kortingen en methodes om m'n favoriete producten goedkoper aan te kopen dankzij het internet.
Scroll To Top