Home / Bespaartips / Huis en Tuin / Verbouwen? Bespaar tijd en geld met dit stappenplan!

Verbouwen? Bespaar tijd en geld met dit stappenplan!

Er zijn veel redenen om te gaan verbouwen. Je wilt bijvoorbeeld simpelweg eens wat anders, je kunt wel wat meer ruimte in de woonkamer gebruiken, je badkamer is nodig aan vervanging toe, of je wilt je huis simpelweg een wat specialer uiterlijk geven. Waar of hoe je ook woont, met dit stappenplan bespaar je tijd en geld op iedere verbouwing.

Stap 1: Vooraf

Bedenk wat je wilt. Het is belangrijk om al je wensen op te schrijven. Bedenk van tevoren wat je van het eindresultaat verwacht. Een schets helpt altijd om een goed beeld van de verbouwing te vormen. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en kom je tijdens de verbouwing niet voor onverwachte verrassingen te staan. Daarnaast is het verstandig om in deze fase zoveel mogelijk producten in prijs en kwaliteit te vergelijken. Bij een badkamerrenovatie bespaar je zo tot wel € 500 op de inrichting.

Stap 2: De zoektocht naar een specialist

Vervolgens begint de zoektocht naar een goede aannemer. De beste manier om een betrouwbare aannemer te vinden is door keurmerken te controleren, reviews te lezen en offertes van verschillende aannemers te vergelijken. Door offertes te vergelijken krijg je ook een beter inzicht in het kostenplaatje van je verbouwing en kies je zelf de aannemer met de beste prijs. Zo bespaar je tot wel 30% op je totale project. Zoek daarnaast vooral naar aannemers uit jouw regio om geld te besparen op de voorrijkosten.

Stap 3: De puntjes op de i

In de fase voordat de verbouwing kan beginnen is het verstandig om een aantal dingen te regelen. Zet allereerst de afspraken die je met de aannemer hebt gemaakt op papier, hierdoor weet je namelijk precies waar je aan toe bent. Stel daarnaast je buren op de hoogte van de verbouwing om onenigheid in de omgeving te voorkomen. Bij een slaapkamer-, badkamer-, of totale verbouwing is het tevens verstandig om vooraf een tijdelijk onderkomen te regelen. Het is bijvoorbeeld niet voor iedereen vanzelfsprekend om ‘s ochtends bij de buren te douchen.

Stap 4: Verbouwen maar

Een aannemer neemt de meeste taken op zich. Denk hierbij aan het aannemen van extra personeel, de planning verzorgen en het materiaal inkopen. Je kunt echter geld besparen door tijdens de verbouwing zelf puin af te voeren. Deze taak is gemakkelijk uit te voeren en hiermee bespaar je tot wel € 350. Voor de gehele verbouwing geldt overigens: hoe meer je zelf doet, hoe meer je kunt besparen.

Stap 5: De oplevering

Ten slotte is er nog de oplevering. In deze laatste stap draait alles om de details. Op dit moment wordt er onderscheid gemaakt tussen middelmatige- en topkwaliteit. Let overal op en wijs de aannemer bijvoorbeeld op een scheef latje of een putje in de muur. Hiermee maak je aan de aannemer duidelijk dat je de beste kwaliteit verwacht. Bovendien voorkom je zo onverwachte en onnodige reparatiekosten na het verbouwen.

Over Selphie

Moeder van 2. Fervent fan van bloggen en reizen. Altijd op zoek naar kortingen en methodes om m'n favoriete producten goedkoper aan te kopen dankzij het internet.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top