Home / Bespaartips / Uitstapjes en reizen / Tropisch zwemparadijs in België: wij verzamelden ze!

Tropisch zwemparadijs in België: wij verzamelden ze!

Een tropisch zwemparadijs in België: er zijn er toch een aantal. Even goed ontspannen in de golven, zalig wegdromen in de jacuzzi, buiten tot rust komen in het zonnetje om daarna weer door de wildwaterbaan te ravotten… Een tropisch zwemparadijs heeft alles wat een mens verlangt! Zelf ben ik geen waterrat, maar in een eerder verslag over Center Parcs Erperheide (Limburg, België) kon u al lezen dat ik het toch best heb voor subtropische zwemparadijzen. In dit artikel heb ik een aantal van deze zwembaden voor u verzameld.

1) De tropische zwemparadijzen van Center Parcs

Center Parcs staat bekend om zijn subtropische zwembaden. Een duikje in de Aqua Mundo, het subtropische zwemparadijs is een absolute must! Het voordeel aan Center Parcs is dat u zwemmen kunt afwisselen met andere leuke activiteiten: dineren in exotische sferen in het overdekte Market Dome, ontspannen in de sauna, een flinke wandeling in de gezonde bosrijke omgeving, mountainbiken…

1.1 Aqua Mundo De Haan (Belgische kust)

park de haan

Het Park De Haan is gesitueerd aan de Belgische kust. U kunt er de ultieme kick van de Black Hole glijbaan combineren met het relaxen in de talrijke sauna en wellnessfaciliteiten. Het Aqua Mundo zwembad in Park De Haan biedt zijn bezoekers al het beste van een subtropisch zwembad. Groot of klein, jong of oud, zwembroek of bikini: het wordt beslist genieten. Klik op de prent voor meer info, prijzen en beschikbaarheid (Vervolgens doorklikken op “Park De Haan links”)

1.2 Aqua Mundo Erperheide, Peer (Limburg)

Klik hier voor info en prijzen

Erperheide ligt in het Limburgse Peer. Dit subtropisch zwembad heb ik zelf al bezocht en ik moet zeggen: het is er gewoonweg fantastisch! Genieten in de wildwaterbaan, even rusten in het solarium, de talrijke jacuzzi’s (waaronder één grote buitenjacuzzi), de leuke subtropische sfeer (palmbomen etc), dit is een ongelofelijke aanrader indien u een dagje wenst door te brengen in het wat mij betreft leukste subtropisch zwemparadijs van België!

1.3 Aqua Mundo De Vossemeren, Lommel (Limburg)

Zwembad Vossemeren

Ook De Vossemeren is een ongelofelijk leuk subtropisch zwembad. Zijn troeven zijn ongetwijfeld het golfslagbad en de wildwaterbaan (foto). Maar ook is er een koraalbad vol exotische vissen waartussen u naar hartenlust kunt snorkelen! Vergeet ook niet de vele glijbanen en het “Nature & Spa”: het Wellness Center van Vossemeren. Na een bezoekje voelt u zich gegarandeerd als herboren.

2) De zwemparadijzen van Sunparks

Ook Sunparks zal u vast en zeker weten te bekoren. Deze zwembaden zijn doorgaans minder subtropisch, maar niettemin is het er nog steeds genieten geblazen. Sunparks beschikt over verschillende parken en zwembaden aan de Belgische kust, in de Ardennen en een aantal in het buitenland.

2.1 AquaFun Oostduinkerke aan Zee

Net zoals bij Center Parks kunt u ook bij Sunparks terecht voor daguitstapjes en arrangementen. Een ganse dag vertoeven in het zwembad, of dit combineren met mountainbiken, wandelen, de kust verkennen. Aan u de keuze. AquaFun is het gerenommeerd subtropisch zwemparadijs van Sunparks Oostduinkerke. Zijn vele glijbanen (met lichteffecten), bubbelbaden, golfbaden en wellnessfaciliteiten zullen u zeker bekoren.

Voor een volledigere lijst van alle subtropische zwembaden, check http://www.subtropischzwembad.be

Over Selphie

Moeder van 2. Fervent fan van bloggen en reizen. Altijd op zoek naar kortingen en methodes om m'n favoriete producten goedkoper aan te kopen dankzij het internet.
Scroll To Top