Home / Bespaartips / Uitstapjes en reizen / Tips om te genieten van de verborgen geheimen van Brussel

Tips om te genieten van de verborgen geheimen van Brussel

Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen de hoofdstad van ons land om bijzondere attracties te bezoeken, zoals Manneken Pis. De inwoners van Brussel zelf weten dat er ook buiten de trekpleisters om veel plezier te beleven valt in de stad.

Heb je een dagje vrij om de minder bekende verrukkingen van Brussel te ontdekken? Dan volgen hier een paar tips over wat meer obscure plekken die de moeite waard zijn.

De leukste winkels

Waarom zou je gaan shoppen in de Nieuwstraat? Je zal daar massa’s andere mensen moeten ontwijken. Het is veel aangenamer om te shoppen in coole buurten als Elsene en Dansaert. De zijstraatjes in Dansaert zitten bomvol met stijlvolle boetiekjes. Zelfs als je niet naar binnen gaat lenen ze zich voor een fijne middag window shopping. En in Elsene vind je de beste koopjes.

Vooral het gebied rondom de Baljuwstraat bevat bijzondere boetiekjes en afwijkende winkels. Leg gerust een bezoek af aan Stef Antiek en ga op zoek naar die ene aankoop waar je de rest van je leven nog aan terug zal denken!

Plekken om je te ontspannen

Als je genoeg shoptherapie hebt beleefd kan je beter wegblijven van de Grote Markt, want daar vind je absoluut geen rust en vrede. Het is slimmer om naar het uitgestrekte Park van Brussel te gaan, want daar in het hart van de stad vind je de perfecte locatie om een zomermiddag door te brengen.

Heb je een avontuurlijke bui? Vergezel dan slimme inwoners van Brussel die het prachtige bos Zoniënwoud hebben ontdekt. Het bos herbergt talloze interessante historische monumenten en ook kan je er genieten van een picknick door gebruik te maken van de bezorgdienst Deliveroo. Pas wel op dat de wilde zwijnen of eekhoorns niet je eten stelen!

Plekken vol amusement

Als je batterijen weer zijn opgeladen is het tijd om terug te keren naar het centrum van Brussel om het fantastische nachtleven te verkennen. We raden je niet aan om veel te veel geld te besteden op dure plekken als Flagey. Het zijn juist de wat meer ouderwetse plekken zoals Recyclart waar je de nieuwste muziek en spannendste kunst ontdekt.

Dezelfde mentaliteit keert terug in het filmhuis Nova, dat altijd provocatieve films van over de hele wereld op de agenda heeft staan. Nova hoort thuis in het rijtje met de onontdekte parels van Brussel.

Soms zucht en kreunt Brussel onder de grote ladingen toeristen die de stad ontvangt. Maar dankzij plekken als het  Zoniënwoud en bedrijven als Deliveroo zal je altijd een plek vinden om vredig uit te rusten.

Over Selphie

Moeder van 2. Fervent fan van bloggen en reizen. Altijd op zoek naar kortingen en methodes om m'n favoriete producten goedkoper aan te kopen dankzij het internet.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top