Home / Bespaartips / Uitstapjes en reizen / Tip: zo bespaar je op je vakantie

Tip: zo bespaar je op je vakantie

De zomer is bijna voorbij, en de herfst en de winter staan voor de deur. Heel veel mensen zijn tijdens de zomerperiode op reis geweest naar een zonnige bestemming. Maar heel veel mensen wachten nog tot september om op reis te gaan. Ze hopen immers om nog snel een goedkope last minute te boeken naar één van de vele verschillende bestemmingen. Toch hoef je in veel gevallen niet te wachten tot september om een goedkope vakantie te boeken. Wij zochten enkele tips waardoor je sowieso goedkoper op reis gaat.

Boek vroeg of laat je vakantie

We zeiden het eerder al, maar een last minute is echt wel een stuk voordeliger dan wanneer je je vakantie tijdens een andere periode boekt. Je kunt er dus voor kiezen om je vakantie laat te boeken, maar je kunt er ook voor kiezen om je vakantie vroeg te boeken. Heel veel reisorganisaties geven je namelijk een vroegboekkorting waardoor je meteen een mooi bedrag kunt besparen op je reservatie.

Vertrek tijdens de week

De weekends zijn de populairste periodes waarin heel wat mensen op reis vertrekken. Logischer wijs is de prijs dan ook het hoogst. Kies er daarom voor om tijdens de week op reis te vertrekken. Je zal al gauw merken dat de prijs van je vliegtickets een stuk lager ligt.

Tank in het goedkoopste land

Wanneer je op reis gaat met de auto, is het een goed idee om op voorhand te checken in welk land je nu het goedkoopst aan benzine of diesel geraakt. Wanneer je de totale som maakt en de verschillen met elkaar vergelijkt zal je al gauw merken dat er wel degelijk grote verschillen zijn.

Over Bart Verbrugghe

Alleenstaand. Modebewust. Job: verkoper in kledingwinkel. Hobby's: voetbal, vrienden.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
x
Krijg onze exclusieve kortingen gratis in je mailbox!

Voer je emailadres in en maak bovendien kans op €175 shoppingbudget!