Home / Bespaartips / Elektronica / Ruimte besparen op je smartphone dankzij een micro SD kaartje

Ruimte besparen op je smartphone dankzij een micro SD kaartje

De laatste tijd had ik nogal wat problemen met m’n Samsung Galaxy. In nog geen twee jaar tijd heb ik al twee keer een upgrade gedaan van besturingssysteem. Vorige maand krijg ik opnieuw een melding voor een noodzakelijke besturingsupdate, maar die kon niet doorgaan. Reden: te weinig beschikbare ruimte op m’n toestel…

16 GB is niet veel

2 jaar geleden koos ik voor de Galaxy mt 16 GB opslagruimte. Dat leek me toen veel, maar achteraf een foute keuze. Voor ik het wist, stond het toestel vol met apps, video’s, foto’s, muziek… en dan is 16GB al snel gevuld. Tot overmaat van ramp kon ik het toestel niet meer up to date brengen naar het meest recente besturingssysteem. Ik moest dus actie ondernemen.

MicroSD kaartje gekocht

Na wat zoeken kwam ik op de website GSMbatterij.be. Ze hebben er een mooi assortiment echte batterijen (ideaal voor als je huidige het geeft begeven, de mijne begint zo stilletjes aan ook al minder performant te worden). Mijn oog viel er op deze micro SD kaart: maar liefst 64 GB opslagruimte, van een degelijk merk (Kingston) en uitermate geschikt voor Full HD foto en video, digitale camera’s en tablets. Het handige aan dit kaartje is dat hij tevens voorzien is van een SD-kaart adapter, waardoor je het micro SD kaartje ook perfect kunt plaatsen in toestellen die enkel een SD-kaart slot hebben.

Het kaartje kostte €44,95, maar een investering die zeker de moeite waard is. Hop, op de bestelknop!

Blogpost-bevestiging

Enkele dagen later…

Een paar dagen later kreeg ik het pakje netjes in de brievenbus, voorzien van m’n gloednieuwe micro SD geheugenkaartje:

20160108_190621

Ik kon het kaartje meteen bevestigen in m’n Galaxy. Opnieuw opstarten, en hop, meteen zo’n 60 GB extra geheugen ter beschikking.

Smartphone opkuisen

Nu had ik al die ruimte, ze werd nog niet benut. Hieronder m’n drie tips die ik heb toegepast om het kaartje optimaal te benutten:

1) Laat enkele apps volledig draaien op je geheugenkaartje

Klik op Instellingen, ga naar Applicatiebeheer en daar kan je bepaalde apps “verplaatsen naar SD kaart”. In onderstaande screenshot zie je dat ik dit heb gedaan voor de Rail planner app (Je kan deze indien gewenst ook weer terug “verplaatsen naar apparaatopslag”.

Screenshot_2016-01-08-19-43-27

2) Sla je foto’s en video’s vanaf nu rechtstreeks op je micro SD kaart op

Heel eenvoudig, ga naar de camera app, klik op instellingen en duid daar vervolgens aan dat de foto’s vanaf heden rechtstreeks ‘gesaved’ moeten worden op je geheugenkaartje. Zal een pak ruimte besparen!

Screenshot_2016-01-08-20-01-35

3) Verplaats je huidige foto’s en video’s naar je geheugenkaartje.

Klik op “Mijn Bestanden”, selecteer vervolgens de map (bijvoorbeeld “Video’s”) en duid daar aan dat je deze map wil verplaatsen naar het geheugenkaartje.

Zo, smartphone opgekuist! Tijd om het nieuwe besturingssysteem te installeren nu 🙂

Over Pieter-Jan

Ik hou van auto's, reizen, sport en alles wat met internet en online media te maken heeft. Tevens beheer ik het kortingscode gedeelte van deze website.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top