Home / Bespaartips / Uitstapjes en reizen / Mijn ervaringen met Quick Parking Zaventem

Mijn ervaringen met Quick Parking Zaventem

Gezien ik toch al een paar keer beroep heb gedaan op Quick Parking Zaventem, vond ik het hoog tijd om maar eens een blogpostje te schrijven waarin ik mijn ervaring deel met dit parkeerbedrijf. Indien u goedkoop wenst te parkeren aan de luchthaven, dan raad ik hen zeker aan. Hieronder mijn bevindingen

Snel en gemakkelijk geboekt online

Het leuke aan Quick Parking is dat je alles snel kan boeken via het internet, dit via de site parkingzaventem.be. In minder dan twee minuten tijd heb je je parking gereserveerd. Het enige wat je moet doen, is de datum van aankomst en vertrek invullen, alsook je vluchtnummer (of indien je het niet kent, het tijdstip wanneer je landt). Vervolgens zie je de prijs en kan je de bestelling bevestigen. Je moet zelfs helemaal niet online betalen! Eens de bestelling in orde, krijg je een email die je moet afprinten (pdf). Daarin staat de bevestiging van je reservatie alsook het geld dat je moet meenemen.

De weg vinden naar Quick Parking

Quick Parking is helemaal niet moeilijk te vinden. Je voert gewoon hun adres in op de GPS (Budasteenweg 42 te Machelen) en de GPS brengt je automatisch tot daar. Aan de ingang zie je twee borden hangen waarop duidelijk ‘Quick Parking Zaventem’ staat. Je rijdt op tot aan de slagboom, waar je moet aanbellen. Ze doen dan automatisch de slagbomen open.

Betalen ter plaatse

Eens binnengereden, wachten ze je op. Als je tijdens het bestellen hebt aangevinkt dat je zelf de wagen wilt betalen (en de sleutel dus ook moet afgeven), dan kan je de wagen zelf parkeren. Het is een bijzonder groot parkeerterrein waar vele andere wagens staan. Er is zowel een gedeelte binnen (soort grote hangar) als ook een heel grote parking buiten. Heb je die optie niet aangevinkt, dan moet je je valiezen uit de wagen halen, de sleutel afgeven en vervolgens zullen zij hem parkeren. Links na de slagbomen zie je duidelijk de receptie. Daar dien je naar binnen te gaan met de afgedrukte documenten. Je dient vervolgens te betalen, dat kan contant of via bankkaart. Ze spreken er Nederlands, Frans en Engels.

Met de shuttle naar de luchthaven

Quick parking busje

Heb je betaalt, dan ga je gewoon terug naar buiten, neem je je koffers en ga je naar één van de shuttle busjes die daar buiten staan te wachten. De koerier stopt jouw koffers in de koffer en daarna kan je instappen. Ze rijden er met Mercedes Vito’s en Ford Transits. Vijf à tien minuten later sta je aan de inkomsthal (vertrek) van de luchthaven. Supersnel en efficiënt! Hieronder een foto van het busje dat ik met m’n gsm heb genomen (het was wel nacht), daarom is het zo donker.

Afhalen nadat je bent geland

Ben je geland? Dan neem je gewoon het document dat je kreeg bij reservatie. Daarop staat een telefoonnummer waarnaar je moet bellen. Binnen de 10 minuten staan ze er (aan de vertrekhal op verdiep 2, poort C) en je kan zo weer mee naar je wagen. Daar krijg je de sleutel en je wagen terug, die ze voor jou al hebben uitgereden.

Met andere woorden, ik ben enorm tevreden van hun service. Je betaalt weinig geld en je krijgt veel waar voor je geld. Onvoorstelbaar hoe ze uit de kosten geraken! Bekijk hier hun actuele prijzen en reservatiemogelijkheden.

Over Selphie

Moeder van 2. Fervent fan van bloggen en reizen. Altijd op zoek naar kortingen en methodes om m'n favoriete producten goedkoper aan te kopen dankzij het internet.
Scroll To Top