Home / Bespaartips / Huis en Tuin / Goedkoper wonen door een betere raamisolatie

Goedkoper wonen door een betere raamisolatie

isolatieEr zijn talloze mogelijkheden om kosten te besparen op je vaste lasten. Lees een willekeurige blog over bespaartips en je merkt dat het leven een stuk voordeliger kan zijn. Alle beetjes helpen. Een kostenpost waar ook aanzienlijk op bespaart kan worden is je energierekening. Hier vind je bruikbare tips voor een betere isolatie van je woning.

#1: Controleer je ramen

Wil je je huis optimaal isoleren? Controleer dan eerst je ramen. Beschadigde of verouderde ramen zijn één van de grootste oorzaken van een slechte isolatie van je woning. Slechte ramen laten veel kou en tocht door waar niemand op zit te wachten. Een mogelijk om dit op te lossen is het laten plaatsen van nieuwe ramen inclusief HR++ glas. Hiermee bespaar je tot wel 20% op je jaarlijkse energierekening. Is het vervangen van je ramen niet mogelijk of niet aan de orde? Lees dan onderstaande tips met kleine, relatief goedkope mogelijkheden die je wooncomfort kunnen verbeteren.

#2: Voorzetramen als alternatief

Niet van plan om je complete raamwerk te vervangen? Dan is het gebruik van een voorzetraam een interessante mogelijkheid. Een voorzetraam van PVC glas is een stuk voordeliger dan het vervangen van je ramen. Deze voorzetramen zijn uitermate geschikt voor kleinere ramen in bijvoorbeeld de slaapkamer en houden kou en tocht tegen.

#3: Rolluiken voor een goede nachtrust

Tijdens het slapen wil je het niet koud hebben. Toch is het zonde van de energie om in de nacht je verwarming op volle toeren te laten draaien. Rolluiken kunnen daarom uitkomst bieden. Rolluiken zorgen voor een tochtvrije woning en houdt de warmte beter vast. Zo draai je de verwarming een slag terug en bespaar je op je stookkosten.

#4: Tochtstrips tegen koude wind

De goedkoopste optie, maar zeer effectief zijn tochtstrips. Deze zijn gemakkelijk zelf te plaatsen rondom je ramen en deuren, houden koude wind tegen en zorgen voor een aangename temperatuur in huis. De tochtstrips worden geplaatst over de kiertjes waar tocht doorheen komt bij je ramen en deuren. Tochtstrips zijn verkrijgbaar bij iedere doe-het-zelfzaak of bouwmarkt en is een zeer rendabele manier van energiebesparing. Het goed afdekken van kieren via tochtstrips kan je tot wel € 250 per jaar besparen.

#5: Gordijnen houden de warmte vast

Naast de decoratieve eigenschappen hebben gordijnen ook functionele voordelen. Zo houden gordijnen de warmte binnen je woning beter vast. Het maakt je huis in de winter niet alleen knusser maar het zorgt er ook voor dat je je verwarming niet op de hoogste stand hoeft te zetten. Verbruik niet onnodig veel energie en sluit je gordijnen wanneer de avond valt. Zo bespaar je tot wel € 180 op je jaarlijkse energierekening.

Over Pieter-Jan

Ik hou van auto's, reizen, sport en alles wat met internet en online media te maken heeft. Tevens beheer ik het kortingscode gedeelte van deze website.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top