Home / Bespaartips / Huis en Tuin / Goedkoop verhuizen doe je zo!

Goedkoop verhuizen doe je zo!

Je hebt jouw droomhuis gevonden en daarvoor diep in de buidel moeten tasten. Een nadeel is dat het verhuizen naar jouw toekomstige droomhuis ook geld kost. Dit hoeft alleen niet duur te zijn! Wil je graag zo goedkoop mogelijk verhuizen? Met deze 3 tips bespaar je gegarandeerd op je verhuiskosten.

1. Werk met structuur

Verhuizen is een stressvolle klus. Voordat je gaat verhuizen moeten er al ontzettend veel dingen gebeuren. Om alles goed op een rijtje te zetten, is het maken van een verhuisplan een ideale oplossing. Een goed verhuisplan zorgt namelijk voor structuur voor en tijdens de verhuizing en zorgt ervoor dat je niks vergeet. Pak bijvoorbeeld al je inboedel per kamer in en vergeet niet om een label op de verhuisdozen te plakken. Zo kun je meteen alle verhuisdozen in de juiste kamers zetten. Een extra tip is om een lijstje met de exacte inhoud op de verhuisdoos te plakken, zodat je precies weet wat er in elke verhuisdoos zit. Een goede planning zorgt voor veel minder stress en bespaart je een hoop tijd en geld. Begin daarom ruim 4 weken van tevoren als met de voorbereidingen zodat je niet in de problemen komt.

2. Probeer zoveel mogelijk zelf te doen

Om zo goedkoop mogelijk te verhuizen, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk zelf probeert te doen. Vraag zoveel mogelijk familie en vrienden om mee te helpen bij de verhuizing. Het inschakelen van verhuizers kost namelijk veel geld. Pak voor de verhuizing al zoveel mogelijk zelf in, zodat je op de verhuisdag alleen nog maar een verhuisfirma hoeft in te schakelen om je inboedel naar je nieuwe woning te verhuizen. Let bij het inpakken wel op breekbare spullen. Pak deze spullen goed in met pakpapier en plak een speciaal label op de verhuisdoos, zodat je zeker weet dat al je vrienden en familie voorzichtig doen. Je wilt toch niet tegen extra kosten aanlopen omdat je een geheel nieuwe serviesset moet aanschaffen?

3. Verhuis op een doordeweekse dag

Wat veel mensen niet weten, is dat veel verhuisfirma’s vaak extra toeslagen rekenen in het weekend. Deze toeslagen lopen op tot wel 50% op een zaterdag en 100% op een zondag. Om zo goedkoop mogelijk te verhuizen is het de beste optie om je inboedel doordeweeks te verhuizen, zelfs al moet je er een dag vrij voor nemen van je werk.

Over Selphie

Moeder van 2. Fervent fan van bloggen en reizen. Altijd op zoek naar kortingen en methodes om m'n favoriete producten goedkoper aan te kopen dankzij het internet.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top