Home / Reisverslagen / Goedkoop naar Centerparcs De Vossemeren: mijn ervaring

Goedkoop naar Centerparcs De Vossemeren: mijn ervaring

De afgelopen twee dagen bracht ik door in het mooie Centerparcs De Vossemeren, te Lommel (Limburg). Vroeger begreep ik niet waarom mensen naar Centerparcs op vakantie gingen. Wat is er nu leuk aan een bungalow ergens in een bosrijke omgeving, waar je enkel maar kan wandelen? Maar niets is minder waar! Ondertussen is dit al mijn 5de Centerparcs bezoek en ik krijg er maar niet genoeg van!

Centerparcs is een totaalconcept!

Veel meer dan Sunparks is een Centerparcs park een echt totaalconcept. Dit betekent dat, het merendeel van de Centerparcs bezoekers, hun volledige verblijf in het park blijven. En dat is ook omdat er zo veel te beleven valt. Dan denk je vast: fietsen, lopen, wandelen, maar dat houd je toch geen week vol? Weer mis, want Centerparcs is een combinatie van sport, gastronomie, wellness en avontuur!

vossemerenplattegrond

In Centerparcs valt een pak te beleven!

Sporten

De sportfaciliteiten in het park “De Vossemeren” zijn eindeloos. Wandelaars, fietsers en lopens kunnen er naar hartelust hun favoriete hobby uitleven. Je kan er prachtige toeren lopen rondom de verschillende meren en doorheen de verschillende bospaadjes. Om je maar een idee te geven van hoe de omgeving eruit ziet, hieronder enkele foto’s:

centerparcsvossemeren2

De Vossemeren = tot rust komen in een groene, bosrijke omgeving

Kuieren langs de oevers van de Vossemeren

Kuieren langs de oevers van de Vossemeren

Sounds boring to you? Dan ga jij wellicht liever gebruik maken van de squash- of tennismogelijkheden op het park. Of ben je een echte waterrat? Probeer dan vast en zeker de nieuwe waterskibaan uit:

Centerparcswaterskibaan

Na een opleiding van anderhalf uur ben je volledig in staat om zelf deze gloednieuwe waterskibaan (600m) uit te testen. Hij gaat 30km/u en je hebt geen voorkennis van waterkieën nodig.

Tal van Indoor sporten kan je eveneens beoefenen, dus het slechte weer in België hoeft geen excuus te zijn. Er is een grote sportzaal waar je je helemaal kan uitleven.

Trampolinespringen? Badmintonnen? Boogschieten? Check.

Trampolinespringen? Badmintonnen? Boogschieten? Check.

Gruwelijk je bij de gedachte van een sportieve vakantie? Geen zorgen, Centerparcs biedt ook heel wat wils voor de minder sportievelingen. Wat dacht je van een partijtje bowling?

Zin in een spelletje bowling?

Bowlen met disco lichteffecten

Ook heel populair: 's avonds met de jetons spelen in het lunapark

Ook heel populair: ’s avonds met de jetons spelen in het lunapark

poolenOf gewoon gezellig een partijtje poolen onder vrienden? Kortom, voor elk wat wils, en dan ben ik waarschijnlijk nog de helft vergeten. Oja, er is ook een outdoor voetbalpleintje, ideaal voor de voetbalgekke zonen om zich een paar uur uit te leven. Kortom, te veel om op te noemen. Check gewoon de website van Vossemeren om er alle sportmogelijkheden te bekijken.

Gastronomie ten top!

Een Centerparcs vakantie, dat staat altijd garant voor lekker eten. Zo zijn er tal van verschillende formules. Er is een italiaans restaurant waar ze de pizza’s en pasta’s vers maken. Er is een “all you can eat” formule, er is eveneens een lekker grill restaurant, een “Grand Café waar je terecht kan voor snacks… Ijsjeskramen, cocktails, leuke winkeltjes, een kleine superette waar je zelf je eten kan aankopen en klaarmaken in de bungalow… Centerparcs is voorzien van alle faciliteiten opdat jij een smakelijke vakantie achter de rug zal hebben.

Gezellig met je vrienden of familie bij het haardvuur 's avonds, daarvoer moet je in het Grand Café zijn.

Gezellig met je vrienden of familie bij het haardvuur ’s avonds, daarvoer moet je in het Grand Café zijn.

In de "Dome" tussen de tropische bomen, papegaaien en flamingo's een pintje drinken. Life can be good.

In de “Dome” tussen de tropische bomen, papegaaien en flamingo’s een pintje drinken. Life can be good.

Zwemmen en wellness tegelijk

Het Aqua Mundo subtropisch zwemparadijs in Vossemeren staat in mijn absolute top 3 van zwembaden in België. Het is er stukken hygiënischer en moderner in vergelijking met de faciliteiten in het Nederlandse park “De Kempervennen”. De wildwaterbaan is er echt de max, die gaat heerlijk snel en toch is ie helemaal niet gevaarlijk. Ook in de Monkey Splash zat ik wel 5 keer: een gigantische buis die uitkomt in een draaitol. Tussendoor een frietje verorberen en dan buiten liggen in het zonnetje, even naar de jacuzzi of zwemmen doorheen de golven in het centrale zwembad. Ja, in dit zwembad alleen kan je al ganse dagen vullen. Lag het aan mij, dan zat ik hier elke week.

vossemerenzwembad

Niet zwemmers kunnen er terecht aan de bar, in de sauna, onder de zonnebank, onder de warmtelampen of gewoon langs de waterkant zitten aan de tafeltjes en op je gemak een boekje lezen. Ontspanning zoals het moet zijn.

Ook voor de kids!

Zelf heb ik (nog) geen kinderen, maar in Centerparcs kunnen ook zij volledig aan hun trekken komen. Tal van speelpleintjes, de “Kids Club”, trampoline’s, peuterbadjes, de heuse piraten indoor speelhal “Discovery Bay”, je kids zullen zich geen seconde vervelen. Gegarandeerd.

Goedkoop naar Centerparcs De Vossemeren: mijn tips:

Wil je extra korting wanneer je een verblijf wil boeken, dan kan ik je alvast volgende 3 tips meegeven:

1) Boek héél vroeg: hoe vroeger je je verblijf boekt, hoe groter je korting. Hier ontdek je hoe vroeg je moet boeken en hoeveel je hiermee kan besparen.

2) Boek heel laat: heb je de vroegboekkorting gemist? Dan kan je ook kijken of er interessante last minute aanbiedingen tussenzitten. Sowieso altijd eerst checken alvorens je je verblijf boekt, want dit is een apart onderdeel op de website en je kan een forse korting mislopen als je ze niet eerst hebt bekeken.

3) Check of we een exclusieve actiecode hebben voor je Centerparcs verblijf! Regelmatig krijgen we met ons kortingscode gedeelte een exclusieve actiecode, waarmee je extra korting krijgt op je verblijf. Kijk daarom altijd of er geen beschikbaar is. Alle andere promoties van het moment vind je ook op die pagina terug.

En verder wens ik je alvast veel plezier en een deugddoende vakantie @ Centerparcs De Vossemeren!

 

Over Pieter-Jan

Ik hou van auto's, reizen, sport en alles wat met internet en online media te maken heeft. Tevens beheer ik het kortingscode gedeelte van deze website.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top