Home / Reisverslagen / Goedkoop naar Center Parcs Erperheide: verslag

Goedkoop naar Center Parcs Erperheide: verslag

Centerparcs online boeken is zoveel goedkoper

Oorspronkelijk geen fan van bungalowparken

online-boeken-centerparcsOp vrijdagavond 12 februari 2010 was het zover: we vertrokken richting Centerparcs Erperheide voor een ontspannend weekendje. Gewoon even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en genieten in een rustig bungalowpark omringd door mooie natuur én een subtropisch zwembad. En om eerlijk te zijn, ik hield niet echt van het concept “bungalowpark“. En zeker niet in België. Ik was al enkele malen naar een vakantiepark geweest, maar dat was er dan wel een in het zonnige Zuiden van Frankrijk. Gewoon tussen de bomen zitten in de Kempen vond ik dan niet zo’ n opwindend idee. Achteraf dacht ik er wel anders over. Erperheide bruist van plezier!
Binnenplein CenterParcs erperheide

Waarom Erperheide toch iets voor mij was

Het vakantieparc in Erperheide is gesitueerd te Peer, Limburg. Het was vrij gemakkelijk te bereiken via de GPS. Aanvankelijk zat ik in met de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen, maar de wegen waren bestrooid met zout (ook in het park zelf) zodat je geen 4X4 nodig had om er te geraken. Eens aangekomen voelde ik al meteen de rust van de natuur, iets wat ik eigenlijk verloren was. Zelf woon ik in de rand van de stad, bossen zijn hier schaars. Je merkt echt dat de lucht er zuiverder was. Het sneeuwlandschap dompelde het park onder in een gezellige winterse sfeer. Samen met mijn man trokken we erop uit: we gingen mountainbiken door de sneeuw, wandelden langs het dichtgevroren meer, aten een lekkere pannekoek in de snack en gingen vervolgens het subtropisch zwembad verkennen.
bungaluwpark-goedkoop boeken doe je online
En ik moet bekennen: het subtropisch zwembad was goddelijk, ondanks het feit dat ik geen zwemmer ben. Maar zwemmen hoeft ook niet echt, het is meer “spelen”. De golven in het middenbad waren best wel fijn. Ook de wildwaterbaan zal me bijblijven, die was superleuk! Die gaat buiten, maar jij zit lekker in het warme water en voelt niets van die kou. We verkenden het visserdorp met de duikbrillen en testten de verschillende waterbuizen uit. (Die gingen niet zo snel, gelukkig want daar hou ik niet van). Even ontspannen in het solarium, en de dag afsluiten in de twee jacuzzi’s. Eerst de binnnjacuzzi, en vervolgens de buitenjacuzzi. Dat was pas heerlijk, van warme bubbels genieten terwijl de sneeuw naar beneden dwarrelde. Ik denk niet dat vele anderen ons dat hebben voorgedaan (in de sneeuw in een jacuzzi liggen). We bleven er wel een half uur in genieten.

Het zwembad is werkelijk voor iedereen. Je kan er eten kopen zonder dat je je hoeft om te kleden. Er zijn genoeg lockers beschikbaar om er je waardevolle spullen in achter te laten. Rond het zwembad staan veel stoelen en tafels, opdat je ook rustig kan lezen terwijl de kids de tijd van hun leven hebben. Bij iedere “attractie” staan redders, dus veel fout lopen kan er ook niet. Je vind er een mix van jong en oud: senioren genieten in het bubbelbad, kleine kinderen zitten in het peuterbadje, tieners en adolescenten genieten van de wildwaterbaan… Het was echt een fijne ervaring, ook al hou ik niet van zwemmen. Misschien moet ik die mening toch even herzien.

“s Avonds gingen we in een romantisch restaurantje eten, om vervolgens een partijtje bowling te spelen. Er heerste veel animatie en sfeer, net hetgeen ik dacht niet aanwezig te zijn in Belgische bungalowparken. ’s Avonds is het er rustig en kun je ook in je bungalow een gezellige tv-avond doorbrengen. Ik kwam tot de conclusie dat Centerparcs werkelijk voor alle leeftijden is: gezinnen met kinderen, jongeren, jonge en oudere koppels, senioren… Iedereen kwam je daar tegen. Als je het mij vraagt, het was een onvergetelijk weekend, voor herhaling vatbaar!

Goedkoop boeken doe je online!

Boeken hebben we online gedaan, via CENTER PARCS EXCLUSIVE HOMEPAGE OFFERS. Zo verzeker je je ervan dat je het steeds doet aan de goedkoopste prijs. Op de site zijn trouwens altijd wel goedkope lastminutes en aanbiedingen te vinden. Een weekendverblijf is er bovendien extra voordelig. Je kijkt of je gewenste periode nog beschikbaar is en met enkele klikken op de knop is alles in kannen en kruiken. Vergeet ook niet te profiteren van hun vroegboekkorting: zo kan je wel tot 20% korting genieten! Deze site zou niet voordeligst.be noemen, mochten we ook hier niet verwijzen naar enkele promoties en aanbiedingen voor Centerparcs.

Aanbiedingen, last-minutes en promoties:

Park Erperheide LAST MINUTES!

Kortom, ik zou het zeker opnieuw doen. Een zalig weekendje uitblazen in Centerparcs is echt de moeite waard. Indien u wenst de boeken, dan doet u dat het voordeligst online. Vergeet zeker niet de aanbiedingen die wij hierboven voor u hebben verzameld even te bekijken. Prettige reis!
_____

En u? Wat vindt u van Center Parcs Erperheide te Peer? Deel uw ervaringen door een reactie na te laten en/of een aantal sterren te kiezen! Wenst u meer informatie over de verschillende parken van Center Parcs? Vraag dan gratis een brochure aan!

Psst, omdat u dit artikel helemaal hebt gelezen, krijgt u van ons nog een geheime tip: Klik hier voor 15% korting bij Center Parcs! (Jonge gezinnen, Kids en 55 plussers) Maar niet doorvertellen aub!

[wp_rss_multi_importer category=”1″]

Over Selphie

Moeder van 2. Fervent fan van bloggen en reizen. Altijd op zoek naar kortingen en methodes om m'n favoriete producten goedkoper aan te kopen dankzij het internet.
Scroll To Top