Home / Bespaartips / Mobiele telefonie / ervaring LG Viewty Smart GC 900 – review

ervaring LG Viewty Smart GC 900 – review

Onlangs heb ik me een LG Viewty Smart GC900 aangeschaft. Prachtige gsm zo leek me:
een maar liefst 8 megapixelcamera, video, mp3, een ingebouwde FM radio, WIFI toegang, GPS ontvanger, een lage SAR-waarde… Wat wil een mens nog meer?  Gezien deze site gaat over de voordeligste manier om aan dingen te geraken, verklap ik jullie ook waar ik deze gsm op de kop kon tikken en wat mijn ervaringen zijn met dit toestel.

Je raad het nooit…EBAY! Ik kreeg een folder in de bus en daarop stond dat de LG Viewty smart maar liefst 399 EUR kost (november 2009)! Dat is bijzonder veel! Als je hem koopt in een van de vele internetwinkels dan kan je de prijs nog naar beneden krijgen tot een 375 EUR. Ik dacht, waar Ebay niet eens checken? En inderdaad, een gloednieuwe LG Viewty voor 325 EUR verzending inbegrepen. Ik twijfelde niet en kocht hem meteen.

Na een 5-tal dagen werd de LG afgeleverd bij mij thuis. Wat niet op Ebay stond, was dat het toestel niet zou voorzien zijn van een Nederlandstalige handleiding. Er stak enkel een Pools en een Duits exemplaar bij. Nu, niet getreurd, da kans dat ik die zou lezen was toch niet zo groot. Overigens werkt het toestel perfect. Hieronder som ik kort even de sterkste en zwakste punten op van deze mooie gsm.

Voordelen GU900:
– blitsdesign
– oerdegelijk: de gsm stak in een beschermhoesje en ik heb die per ongeluk in een lavabo met water laten vallen. Gewoon een dagje laten drogen en hij werkt nog perfect. RESPECT, nooit gedacht dat het nog goed ging komen. Dit getuigt toch wel van kwaliteit
– fantastisch toestel om video’s te bekijken en muziek te luisteren. Is voorzien van 1,5 GB intern geheugen, een degelijke batterij én oortjes!

Minpunten:
– dat irritante lawaai telkens je een foto maakt of filmpje trekt: je kan dat niet uitzetten
– de FM radio heeft bijzonder weinig ontvangst, zeker al rijdend op de trein
– het touchscreen kan nogal irritant zijn als je dat niet gewoon bent: al fietsend of wandelend typen is geen sinecure
– de manier waarop de toetsenblokkering werkt. Een knopje induwen en hij is ontgrendeld. Zo heeft hij al een paar keer naar mensen gebeld vanuit m’n broekzak, zonder ik dat wist.
– de bijgeleverde software is nogal crappy

Conclusie:
De LG Viewty Smart is een prachtig toestel maar ik zou er zeker geen 399 EUR voor betalen. Misschien nog best even wachten tot hij in prijs is gedaald…

Wat vindt u van de LG Viewty Smart? Deel uw mening! Laat een reactie na en kies een aantal sterren!

Over Selphie

Moeder van 2. Fervent fan van bloggen en reizen. Altijd op zoek naar kortingen en methodes om m'n favoriete producten goedkoper aan te kopen dankzij het internet.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top