Home / Reisverslagen / Reiservaring met Iberostar Chich Khan hotel (Hammamet)

Reiservaring met Iberostar Chich Khan hotel (Hammamet)

Deze zomer (tweede week van juli 2010) verbleef ik in Tunesië, meerbepaald in het Chich Khan (spreek uit: “sjiesj khaan”) hotel te Yasmine Hammamet. Zowel Neckermann als Thomas Cook vliegen naar deze bestemming. Het was een leuke ontspannende ervaring. Als blogger kan een objectief reisverslag uiteraard niet ontbreken. Daarom bespreek in in dit artikel negatieve en positieve punten en ervaringen van mijn reis naar Tunesië in het Chich Khan hotel van de Iberostar keten.

De positieve punten:

+ het animatieteam: overdag leuke activiteiten (voetbalmatchen, pingpong, waterpolo, aquagym, darts, kids club …), ’s avonds grappige en boeiende shows (cabaret, toneel, mannen tegen vrouwen)
+ Goed werkende airco in de kamer
+ Prachtig mooi weer (wij hadden elke dag zon)
+ Best een leuk zwembad om in te verfrissen
+ Vriendelijk (maar onderbetaald) hotelpersoneel
+ Heel leuk om om er te shoppen: kledij (hemden, polo’s van hilfiger, marco polo, lacoste…), parfum en accessoires (handtassen ed.). Wel allemaal fake maar best mooi en spotgoedkoop!

De negatieve punten:

– Het eten. Ik ben geen moeilijke eter en vond het best te doen, ik  heb er veel gegeten en verhongerde er zeker niet. Het was voornamelijk mijn reisgezelschap die niet te spreken was over het voedsel. Als je heel veel verwacht van het eten, dan zal je ongetwijfeld teleurgesteld zijn. Een groter minpunt was wel dat de drank er niet altijd fris was.
– Tunesië vind ik niet 100% veilig, zeker ’s avonds en dan voornamelijk voor blonde meisjes. Als vrouw zou ik er niet alleen naartoe gaan. De lokale jongeren keken me vaak stoer en uitdagend aan wanneer ik er  ’s avonds wandelde met mijn man.
– Enorme opdringerigheid van lokale bevolking. Foto nemen = geld betalen. In de medina’s gaan ze soms voor je staan opdat je haast niet anders kunt dan hun winkel binnengaan. Ze gebruiken ook steeds dezelfde aanspreekzinnetjes: “Where You From” “Aah, Belgique Sympathique, Friet met mayonnaise”, “Alles Goed?”
– Een niet al te propere zee. Hou je van zwemmen, dan kies je best voor het zwembad.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden kan ik niet bespreken want wij bleven voornamelijk in het hotel. Ik heb enkel de oude medina in Hammamet bezocht, wat rondgewandeld in hotel zelf en een uitstapje met de reisagent gedaan: met de jeep naar de Berberdorpen (zie foto). Tip: in het hotel zelf bieden ze haast identiek dezelfde excursies aan als de reisagentschappen Neckermann en Thomas Cook, met als enige verschil dat het bij hen veel goedkoper is!

chich-khan-berberdorpje-hammamet

Wat de medina’s betreft (kleine dorpjes met vele winkeltjes): het is belangrijk dat je er bij het shoppen steeds onderhandelt. Meestal kan je tot 1/5 van de prijs gaan en nog weten ze je soms  in de zak te zetten. Laat u niet doen door het acteertalent van de lokale handelaars. Zodra je begint af te dingen komen beginnen ze met hun “Sir, crazy price, me going bankrupt”. Ik kocht er een fake Mont Blanc uurwerk van 40 tunesische dinar (zo’n 22 EUR) en had hiervoor 50% van zijn oorspronkelijke prijs afgedongen (hij vroeg 85 tunesische dinar). Twee dagen later stapte ik van de bus en het uurwerk viel van m’n arm, het metalen bandje was al kapot. Uiteindelijk is deze brol niet meer waard dan 5 EUR!

Conclusie

Volgens de folder is Chich Khan een viersterren hotel. Zelf geef ik het maar 3,5 sterren. Het is naar mijn mening een uitstekende bestemming als je voornamelijk van plan bent in het hotel te blijven en/of je enkel uitstapjes wenst te maken met je touroperator. Een mooie zonvakantie voor al wie houdt om in de buurt van het hotel te blijven. Er is genoeg animatie en sfeer om van je trip naar Tunesië een onvergetelijke ervaring te maken. Boeken doe je het goedkoopst via Neckermann.be.

Wat vindt u van Hotel Iberostar Chich Khan te Hammamet? Laat hieronder een reactie na en/of geef een aantal sterren!

Over Selphie

Moeder van 2. Fervent fan van bloggen en reizen. Altijd op zoek naar kortingen en methodes om m'n favoriete producten goedkoper aan te kopen dankzij het internet.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top