Home / Bespaartips / Internet / Domeinnaam goedkoop: review

Domeinnaam goedkoop: review


Versio: een .be domeinnaam voor maar €3.49 EUR!

Update: al twee jaar lang kan je bij Versio terecht voor de goedkoopste domeinnamen van de Benelux: een .be domeinnamen kopen kost je maar 3,49 EUR per jaar! Dit is echt de goedkoopste prijs die je online kunt vinden. Bovendien kan je voor de prijs van een domeinnaam, een hostingpakket kopen waar je meerdere domeinnamen kunt aan koppelen. Dankzij hun installatron kan je ook in 1 klik een CMS zoals WordPress, Drupal of Joomla installeren. Bekijk het zelf op Versio.nl, vanaf nu m’n favoriete hosting- en domeinnaamprovider!

Hieronder lees je over m’n vorige favoriete hostingprovider

How2 Solutions: goedkope en kwalitatieve hosting provider

Vroeger was ik bijzonder tevreden over One.com. Zoals u merkt, is deze site ook bij hen gehost. Tegenwoordig heb ik een nog beter One.com alternatief gevonden: How2 Solutions. Dit Belgische bedrijf is nog goedkoper dan One.com, maar u zult merken dat ze nog meer waarde bieden. Vanaf 25 EUR per jaar kunt u bij hen uw website hosten inclusief .be domeinnaam, zonder verborgen kosten zoals BTW of opstartkosten. U krijgt 3 GB ter beschikking en 25 GB verkeer. Uiteraard zijn alle noodzakelijke elementen aanwezig: FTP toegang, emailaccounts, SQL databases etc. Bekijk hen dus zeker ook eens indien u een goedkope hostingprovider zoekt!

Indien u op zoek bent naar een goedkope hostingprovider, dan kijkt u best uit uw doppen. Vroeger was het veel erger, maar ook anno 2012 zit nog steeds veel kaf tussen het koren. Ik heb talloze verhalen gelezen van ondernemers die een klein bedrijfje oprichtten om nadien webhosting en domeinnamen te verkopen aan wel erg dure prijzen. Ze gingen als volgt te werk: waneer een onfortuinlijke klant bij hen kwam aankloppen, kochten de ondernemers zelf een domeinnaam en webruimte aan bij een goedkope vaak Amerikaanse low-quality provider om die dan vervolgens met woekerwinsten door te verkopen. De nietsvermoedende klant dacht dat hij een goede zaak had gedaan en de ondernemer was tevreden met het geld dat hij eraan verdiende… Hieronder mijn ervaring met one.com, mijn goedkope hosting provider.

Domeinnaam = goedkoop

De eerste reden waarom ik voor One.com heb gekozen, is omwille van het feit dat een domeinnaam er zo goedkoop is. Beter nog: .be domeinnamen zijn er zelfs helemaal gratis! Tenminste, toch in het eerste jaar dat u bij hen uw webruimte en domeinnaam registreert. In de opeenvolgende jaren betaalt u slechts 8 EUR per jaar voor een .be adres. Een .com, .net en .org adres kost u zo’n 12 EUR per jaar en voor een .info domein betaalt u 16 EUR per jaar. Bijzonder voordelig als je vergelijkt met wat sommige concurrenten aanrekenen.

Totaaloplossing

Een domeinnaam goedkoop registreren en vervolgens webruimte bij een andere provider aankopen… Niets dan miserie! Het leuke bij One is het feit dat ze een totaalpakket aanbieden. Met enkele klikken op de knop staat uw webruimte klaar voor gebruikt. Bovendien krijgt u nog veel meer waar voor uw geld: een Google Adwords bon om uw site te promoten in Google alsook een uitstekende support: 24h Live Chat. Heel handig. Die heb ik trouwens al drie keer moeten raadplegen toen ik met een klein vraagje zat. De ene keer was er Nederlandstalige support, de andere keren was het rond 21u ’s avonds en was enkel Engelstalige support beschikbaar. In de drie gevallen werd mijn vraag beantwoord en slechts een keer moest ik daar voor langer dan 10 minuten wachten.
Ook de eigenschappen van one.com zijn niet mis. Het goedkoopste tariefplan (1,25 EUR per maand, exclusief BTW) beschikt over maar liefst 3 GB webruimte, onbeperkt dataverkeer, een dagelijkse backup en een ongelimiteerd aantal e-mailaccounts. Bovendien kunt u uw site dan ook uploaden via FTP en is het installeren van een blog op uw domeinnaam zo simpel als 1-2-3.

Groot en goedkoop

One is niet zomaar een klein webhostingbedrijfje dat op een louche manier webruimte verkoopt. Het is een grote internationale speler (met de hoofdzetel gevestigd in Denemarken) die (omwille van talrijke schaalvoordelen) erin slaagt de prijs te drukken. Dat is waarom u voor 1,25 EUR per maand (excl. BTW) al een webruimte met domeinnaam hebt. Vergeet niet dat er een eenmalige opstartkost wordt gerekend van 12 EUR. BTW inbegrepen kostte het me in het eerste jaar klant bij One exact 32,67 EUR. Dit was de berekening op m’n factuur:

Kleine webruimte – 12 maanden 15,00
Jaarlijks domeintarief (.be) 8,00
– Korting – Jaarlijks domeintarief (.be) -8,00
Oprichtkosten 12,00

+BTW 21% 5,67

Totaal in EUR: 32,67

Betrouwbare hosting?

Wel, hier valt slechts een ding op te antwoorden: ja. Ik ben regelmatig bezig met websites (die overigens allemaal bij One werden geregistreerd) en ik heb nog nooit problemen gehad met deze hostingprovider. Of toch wel, die ene keer eind januari dit jaar. Toen moest ik bij een van m’n recente sites vaststellen dat hij af en toe niet bereikbaar was. One heeft zich hiervoor uitgebreid geëxcuseerd via mail. Het probleem was te wijten aan het feit dat ze nu overgeschakeld waren op IBM servers in plaats van HP. Ondertussen is het probleem al lang van de baan en ik moet zeggen, ook in de toekomst zal ik nog voor deze goedkope hostingprovider kiezen!

Kortom, ik ben alvast een tevreden gebruiker! Een domeinnaam goedkoop verkrijgen, een uitstekende service en een degelijke partner, daarvoor moet u naar mijn mening bij deze provider zijn:
One.com

Hoe tevreden bent u van One.com? Deel uw mening in een reactie en/of kies een aantal sterren!

Over Selphie

Moeder van 2. Fervent fan van bloggen en reizen. Altijd op zoek naar kortingen en methodes om m'n favoriete producten goedkoper aan te kopen dankzij het internet.

5 reacties

  1. Ik vind de hosting bij One.com ook van erg hoge kwaliteit, ondanks de spotprijs. Ik ben er sinds vorige maand klant en ik heb er nog geen negatieve zaken opgemerkt. Ik ben zelfs van plan om er een tweede webruimte te registreren. Leuk is dat je er een gratis Adwords coupon bij krijgt ter waarde van 50 EUR om je site te promoten in Google.

  2. Ik weet niet of ze de goedkoopste zijn hoor. Zelf heb ik mijn sites bij verschillende providers waaronder ook One.com. Deze neem ik omdat het.be domein een jaar gratis is. Voor .nl domeinen zit ik bij een andere procvider.

  3. Ik heb tientalle mensen en klanten al aangeraden om met one.com samen te werken, altijd prima service en perfecte backups in geval van problemen!
    Altijd prima ervaringen +++

  4. Als amateur-webmaster werk ik al heel erg lang met One.com (vroeger B-one.com). De prijzen zijn steeds de goedkoopste, zelfs ondanks dat men nu geen gratis “.be” meer krijgt het eerste jaar. Ik heb nog nooit een uitval van één van mijn site’s of mail’s gehad. Ze beweren een up-time van 99.9 % en voor een amateurke zoals ik is dat meer dan voldoende!

    Met andere woorden: one.com is een echte aanrader!!!

  5. One.com lijkt mij het beste hostingbedrijf om webruimte te registreren, van degene die ik ken ten minste. Zelf heb ik al meerdere sites op poten gezet met behulp van one.com. Straks registreer ik nog een gloednieuwe website. Hopelijk heeft hij succes…maar ik ben al bijna zeker van wel. One.com is top!

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top