Home / Bespaartips / Huis en Tuin / 5 voordelen van isolatieglas

5 voordelen van isolatieglas

Voordeligst.be5 voordelen van isolatieglas Afbeelding 1 RaamHeeft u een mooi authentiek huis uit de jaren 60 of 70? Grote kans dat uw woning nog over enkele beglazing beschikt. In de winter kunt u het stoken bijna niet bijhouden en in hartje zomer straalt de warmte dwars door het raam heen. Isolatieglas zorgt voor een lage energierekening en voor lekkere warme voetjes, lees verder en ontdek de 5 grootste voordelen van isolatieglas.

 

  1. Beperkt warmteverlies

Er zijn veel verschillende soorten isolatieglas. Het feit dat er beperkt warmte verloren gaat is van alle soorten glas een zeer groot voordeel. Warmte in uw huis verlaat u woning via de ramen, als het glas goed is geïsoleerd beperkt u dus het warmteverlies. Hierdoor wordt er een aangename temperatuur in huis gecreëerd. Isolatieglas zorgt er voor dat de zonnestralen uw huis wel binnen komen en dat de warmte in de warmte in uw woning blijft.

 

  1. Zorgt voor lagere energiekosten

Doordat het warmteverlies wordt beperkt blijft uw huis op een stabiele aangename temperatuur. Hierdoor hoeft u ook minder te stoken om uw huis warm te houden. Minder stoken is natuurlijk een hele fijne bijkomstigheid. U bespaart namelijk op uw energierekening. Naast de lage energierekening bent u natuurlijk ook direct goed bezig voor de planeet. Kortom, u slaat twee vliegen in één klap.

 

  1. Zonwerende optie

Staat de zon al snel en vooral lang op uw raam en wilt u het uitzicht liever niet blokkeren door middel van een rolluik of gordijnen? Dan kunt u ook kiezen voor isolatieglas met een zonwerende optie. Deze heeft een verkoelende functie omdat het zorgt dat de zonnestralen niet op volle kracht naar binnen schijnen. U kiest bijvoorbeeld voor deze optie als u een groot raam heeft waar veel zonlicht door heen schijnt waardoor uw huis snel te warm wordt.

Voordeligst.be5 voordelen van isolatieglas Afbeelding 2 Binnen

  1. Verhoogd wooncomfort

Isolatie is niet alleen om uw binnentemperatuur te reguleren maar het werkt ook vocht regulerend. Hierdoor is het minder vochtig in uw huis en dat betekent dat de kans op vochtplekken en schimmelinfecties in uw woning zeer klein wordt. Door middel van goed geïsoleerd glas is de temperatuur altijd aangenaam en uw woont ook gezonder. Deze twee voordelen hebben een zeer positief effect op uw wooncomfort.

 

  1. Premies en subsidies mogelijk

Als klap op de vuurpijl is er ook een groot financiëel voordeel voor u. De kans is groot dat u in aanmerking komt voor verschillende premies en subsidies die worden verleend door de Vlaamse overheid. U kunt bijvoorbeeld voor de Vlaamse verbeteringspremie, Vlaamse renovatiepremie en een premie voor hoogrendementsbeglazing in aanmerking komen. Als uw huis ouder is dan 5 jaar dan krijgt u te maken met een verlaagd btw-tarief van 6%. Vanaf 2016 moet uw huis ouder dan 10 jaar zijn. De verschillende voordelen samen met de subsidies en premies voor isolatieglas worden de nieuwe ramen prijzen zeer aantrekkelijk.

 

Over Selphie

Moeder van 2. Fervent fan van bloggen en reizen. Altijd op zoek naar kortingen en methodes om m'n favoriete producten goedkoper aan te kopen dankzij het internet.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top