Home / Bespaartips / 5 unieke tips om de kosten van je airconditioning naar beneden te halen

5 unieke tips om de kosten van je airconditioning naar beneden te halen

Ben jij toe aan wat verkoeling en ben jij van plan een airco aan te schaffen? Een airconditioning is geen kleine investering. Wil jij graag geld besparen bij de aankoop op een airconditioner? In dit artikel lees je 5 tips om veel geld te besparen op jouw airco.

Tip 1. Kwantumkorting

Als je een grotere order plaatst krijg je vaak kwantumkorting. Zitten de buren ook te denken aan het plaatsen van een airco? Ga dan eens om tafel. Als je tegelijk met de buren een airco aanschaft kun je vaak profiteren van hoge kortingen.

Tip 2. Samen airco onderhoud laten doen

Heb je al een airco en weet jij toevallig van je buren of andere buurtbewoners dat ze ook een airco hebben? Dan kan het voordelig zijn om samen airco onderhoud te laten uitvoeren. Door samen onderhoud te laten plegen bespaar je op de voorrijkosten van de aircospecialist. Daarnaast geeft het ook hierbij mogelijkheid om te onderhandelen voor een goede prijs.

Tip 3. Help mee

Een airco plaatsen of het onderhoud van je airco kost veel geld. Hoe kun jij er nou voor zorgen dat deze kostenpost zo laag mogelijk blijft? Bij wet is het verboden om zelf je airco te vacumeren en met koelvloeistof te vullen. De koelvloeistof is namelijk giftig en vormt dus een bedreiging voor jou en het milieu. Om de kosten zo laag mogelijk te houden kun je er voor zorgen dat de airco installateur zo snel mogelijk aan de slag kan. Als hij klaar is kun je zelf het opruimwerk doen. Hoe minder tijd de installateur nodig heeft, hoe meer geld jij bespaart.

Tip 4. Verkoop je oude airco

Doet je oude airco het nog, maar wil je toch een nieuwe airco kopen? Dan kun je overwegen om je oude airconditioner te verkopen. Vaak kun je je oude airco inruilen bij de aircospecialist. Deze kan de onderdelen van jouw oude airco vaak goed gebruiken. Ook kun je je oude airco verkopen op online marktplaatsen. Vaak houd je er nog een leuk bedrag aan over.

Tip 5. Bespaar op je energierekening

Veel airconditioners verbruiken veel energie. Let voordat je een airco koopt dus altijd goed op hoeveel energie de airconditioner verbruikt. Dit is gemakkelijk af te lezen van het energielabel. Airco’s met een energielabel van A tot A++ zijn energiebewust. Hierdoor bespaar je dus veel geld op je energierekening.

Door deze 5 tips te volgen kun je voordelig genieten van een heerlijk klimaat in jouw huis.

 

Over Bart Verbrugghe

Alleenstaand. Modebewust. Job: verkoper in kledingwinkel. Hobby's: voetbal, vrienden.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top