Home / Bespaartips / Huis en Tuin / 5 bespaartips op schilderkosten

5 bespaartips op schilderkosten

1-aWilt u uw woning een nieuw likje verf geven door een schilder in te huren? Lees dan snel verder voor de 5 beste bespaartips op het laten schilderen van uw huis.

#1. Collectieve inkoop

Het is goedkoper om een schilder meerdere huizen tegelijkertijd te laten schilderen, bijvoorbeeld uw huis en dat van uw buren. Hierdoor hoeft u het benodigde materiaal zoals steigerhuur en voorrijkosten van een schilder maar één keer te betalen. Vraag dus rond in de buurt of meerdere buren hun huis willen schilderen. Hoe meer huizen er in de buurt mee doen, hoe hoger de korting!

#2. Goede voorbereiding

Als u bij de schilder aangeeft dat u een aantal werkzaamheden zelf doet, dan zal hij minder tijd kwijt zijn aan de schilderklus en dit merkt u in de kosten. De volgende voorbereiden werkzaamheden kunt u zelf al uitvoeren:

  • Maak ruimte vrij door banken en stoelen aan de kant te schuiven. Indien u meubilair niet weg kan halen is het handig om dit af te dekken met zeil zodat de verf niet kan spatten op het meubilair.
  • Dek de vloer af met een dik zeil.
  • Verwijder eventuele schimmel met wasmiddel of boraxpoeder, vooral in badkamers komt dit veel voor.

1-b

#3. Goed onderhouden

Door het schilderwerk zelf te onderhouden bespaart u op lange termijn geld op schilderkosten. Inspecteer het schilderwerk zeker 2 keer per jaar om op die manier verval te voorkomen. Let vooral goed op overgangen tussen liggend en staand houtwerk, onderkanten van hout en multiplex en de glasafdichting. Deze plekken ondervinden vaak de meeste aftakeling. Als het schilderwerk poedert, aan het barsten is of wanneer er blaasjes in het schilderwerk zitten is het toe aan vervanging. Zorg ook voor voldoende ventilatie om de levensduur van uw binnenschilderwerken te bevorderen. Wanneer er steeds vocht op uw houtwerken zit, laat de verf op den duur los.

#4. Winterschilder

Doordat een winterschilder in de wintermaanden minder werk heeft dan in andere seizoenen, hanteert hij vaak een kortingstarief van gemiddeld 10%. Kies er daarom voor uw schilderwerken aan de winterschilder uit te besteden. Een winterschilder is actief vanaf de derde week van november tot de derde week van maart. Een winterschilder kan zelfs ingeschakeld worden voor buitenschilderwerk, omdat ze dan met speciale verf werken die bestand is tegen vrieskou.

1-c#5. Koop zelf goedkoop verf in

Wacht op een goede aanbieding wanneer u een grote hoeveelheid verf in moet kopen. Hierdoor hoeft de schilder geen verf mee te nemen wat u kosten bespaart. Let er wel op dat er schilders zijn die alleen met eigen verf werken. Houd de aanbiedingen goed in de gaten door bijvoorbeeld reclamefolders te bekijken, maar ook door Facebook pagina’s en Twitter accounts te volgen van gerenommeerde verfverkopers. Zorg wel dat u voor kwaliteit verf gaat aangezien dit de duurzaamheid van de schilderwerken ten goede zal komen. Overleg dit altijd met uw schilder.

Over Selphie

Moeder van 2. Fervent fan van bloggen en reizen. Altijd op zoek naar kortingen en methodes om m'n favoriete producten goedkoper aan te kopen dankzij het internet.

Aarzel niet om te reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top